Deckarbiten

Om Deckarbiten

Deckarbiten handlar om deckare, krim och spänning. Men inte om de senaste årens böcker. Nej, från och med 2013 behandlas i stället det äldre gardet, de klassiska böckerna och författarskapen som varje deckarvän gärna borde bekanta sig med. Här skriver vi om de mer eller mindre orättvist bortglömda novellisterna och romanförfattarna från flydda tider, remarkabla berättelser och bisarra one-hit-wonders, föregångarna som visade vägen och innovatörerna som skapade de i dag förgivettagna ingredienserna i sjangern. Det kan mycket väl hända att ett och annat inlägg tangerar nutidens fiktiva brott, men huvudsaken i Deckarbitens texter är inte längre nuet utan dået. Texterna handlar företrädesvis om författare och böcker som finns på svenska, men ibland dyker det upp ett och annat utländskt som inte finns översatt (men som borde vara det).

Bloggare på Deckarbiten: (Listan fylls snart på …)
Per Olaisen. Initiativtagare till Deckarbiten 2008 och ansvarig för alla osignerade inlägg. http://www.olaisen.se/

Recensionsex Observera att Deckarbiten inte längre recenserar nyutkomna böcker, varför det är helt meningslöst att skicka recensionsexemplar för Deckarbitens räkning.

Om att citera & återpublicera Citera gärna Deckarbiten, men glöm inte att ange källa och bloggarens namn. Notera att osignerade inlägg är skrivna av Per Olaisen. Vill du återpublicera en hel text tar du kontakt med författaren. Kontaktuppgifter till respektive texts rättighetsinnehavare får du via mejladressen per[at]olaisen.se. Tack för att du respekterar upphovsrätten!

Written by Per Olaisen

19 februari 2009 den 8:53 e m

%d bloggare gillar detta: